“Додадуть 999 грн”: у ПФУ заявили про підвищення пенсій цих українців вже у червні

“Додадуть 999 грн”: у ПФУ заявили про підвищення пенсій цих українців вже у червні

В Україні у червні підвищать пенсії одній категорії пенсіонерів. Про це повідомили у ПФУ. Стало відомо, хто отримає доплату у розмірі 999 грн.

Як інформує “Today.ua”, у пресслужбі Пенсійного фонду зазначили, що йдеться про громадян, які продовжують працювати на заслуженому відпочинку. З 1 квітня для них провели індексацію. Йдеться про пенсіонерів, які після призначення або минулого перерахунку виплат додатково накопичили 24 місяці страхового стажу станом на 1 березня 2024 року. Також це особи, які накопичили менше 24 місяців страхового стажу, але якщо після призначення/перерахунку виплати пройшло два роки.

Доплати будуть нараховані автоматично – громадянам не доведеться додатково звертатися з цим питанням до сервісних центрів.

Зазначено, що право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, який набуто станом на 1 березня, зокрема у січні-лютому 2024 року.

У ПФУ уточнили, що дані про сплату єдиного внеску за перший квартал 2024 року надійшли Державного реєстру загальнообов’язковогосоціального страхування у травні. Саме тоді проведено перерахунок для пенсіонерів, які продовжують працювати. У червні пенсіонери отримають підвищені пенсії – одразу за три місяці – перший літній та два попередні.

За даними видання “Обозреватель”, на доплату у розмірі майже 1000 грн можуть розраховувати українці, які отримують пенсію у розмірі 5842 грн і на момент виходу на відпочинок накопичили 35 років страхового стажу. Коефіцієнт у формулі розрахунку пенсії для таких осіб становить 0,35, а після перерахунку він збільшиться до 0,37.

Щомісячна надбавка становитиме 333 грн. За три місяці доплата складе 999 грн. Таким чином, щомісячний розмір пенсії зросте до 6175 грн.

Читайте також  Юрчик каже, що мама обіцяла забрати до себе у Італію, а сестричка у дитбудинку: подробиці вбuвcтва українки у Італії(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело