Війна закінчиться перемовинами: В Раді нацбезпеки зробити заяву

Війна закінчиться перемовинами: В Раді нацбезпеки зробити заяву

Наша позиція дуже проста (с)

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко розповів, що зараз Україна прагне не «перемир’я на два роки», а стійкого врегулювання ситуації на десятиліття.

Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами. І тому була підготовлена і просувається формула миру президента Володимира Зеленського. Наша позиція дуже проста і я переконаний, що вона буде підтримана учасниками Саміту миру у Швейцарії у червні 2024 року. Це справжній дипломатичний трек, який має всі шанси сприяти досягненню справедливого миру, — розповів Олександр Литвиненко.

Крім того, він сподівається, що на цьогорічному Вашингтонському саміті НАТО Україна отримає запрошення до Альянсу:

Вступ не відбудеться завтра, але вже запрошення охолодить багато гарячих голів в рф. Воно сприятиме деескалації, а не стане конфронтаційним кроком. Досвід Бухарестського саміту 2008 року чітко довів – у відносинах з путіним чітка визначеність стабілізує ситуацію, а її відсутність – провокує росію на агресивні кроки.

Читайте також  "Ці 24 години контрнаступу вирішать усе, Україну чекає найдовший день в її історії": експерт сказав, за яких умов дії ЗСУ будуть успішними

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело