Як оновити свої дані у ЦНАПі без відвідування ТЦК: покрокова інструкція

Як оновити свої дані у ЦНАПі без відвідування ТЦК: покрокова інструкція

З набуттям чинності нового закону про посилену мобілізацію, в ЦНАПах України пропонують військовозобов’язаним українцям віком від 18 до 60 років оновити свої облікові дані без відвідування ТЦК.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

18 травня 2024 року набув чинності закон про мобілізацію, який вимагає від військовозобов’язаних українці оновити облікові дані впродовж наступних 60 днів. Аби не стояти в чергах та швидко й зручно виконати норму закону без відвідування ТЦК, Мінцифра пропонує звернутись в ЦНАПи. Міністерство повідомило, що розроблено електронний функціонал для ЦНАПів, який значно спростить процес оновлення даних і розвантажить ТЦК.

Військовозобовʼязаним українцям потрібно звернутись до місцевого ЦНАПу, надати актуальні дані про себе та підтвердити їх. Потім адміністратор занесе дані в електронну систему, звідки інформація автоматично підтягнеться в “Оберіг”. По завершенню процедури заявник отримає витяг з печаткою і підписом адміністратора ЦНАПу про актуалізацію даних.

Також в Мінцифри стверджують, що з цією метою було проведено навчання по роботі з електронною платформою понад 8 300 адміністраторів ЦНАПів. Починаючи з 18 травня адміністратори поступово отримують доступ до електронного функціонала.

Читайте також  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело