В Україні введуть нову форму військового квитка: що буде, якщо його нема

В Україні введуть нову форму військового квитка: що буде, якщо його нема

Уряд готує нову форму військово-облікового документа з урахуванням цифровізації військового обліку. Військовий розповів як будуть реагувати на відсутність цього документу ТЦК.

Про це розповів представник Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Юрій Глущенко в інтерв’ю Radio NV.

Оновлені дані через електронний кабінет потрапляють у Єдиний державний реєстр. У разі зупинки такого громадянина на вулиці чи в іншому місці для перевірки його військово-облікового документа працівниками ТЦК, працівники мають змогу увімкнутися до Реєстру або в телефонному режимі з’ясувати з оператором Реєстру щодо оновлення даних громадянина. Оператор з’ясує і розповість усю інформацію про громадянина. Якщо він оновив дані, до нього не буде жодних питань“, – зазначив Юрій Глущенко.

За словами військового, зараз опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов’язаного, резервіста та призовника, за єдиною формою. З набранням чинності нової постанови Кабміну громадянам, у яких немає військово-облікового документа, видаватиметься документ нового зразка. Ті документи, які були видані до набрання чинності законом 3633 від 11 квітня 2024 року, залишаються чинними. У ці документи будуть внесені відповідні відмітки.

Читайте також  У двох київських маршруток під час руху відпали колеса (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело