Україна домовилася про отримання вакцин від коронавірусу: коли і скільки доз чекати

Наразі у світі на завершальній стадії клінічних випробувань знаходяться 6 вакцин, серійне виробництво остаточне має розпочатися на початку 2021 року. Україна вже домовилися про отримання цієї вакцини для покриття щепленнями близько 20% населення.


“На початок серпня вже 25 вакцин-кандидатів досліджуються клінічно і 6 з них наблизилися до завершальної, третьої клінічної стадії, результати яких ми очікуємо до кінця року і серійне виробництво вже повинно розпочатися на початку 2021 року. Вакцини мають з’явитися, зокрема, і в Україні”, — повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 4 серпня, пише Суспільне.

За його словами, уряд отримав підтвердження від глобального вакцинного альянсу COVAX про те, що Україна має право звернутися до цього об’єднання з проханням надати вакцини у разі їх реєстрації для подальшої профілактики коронавірусу шляхом проведення щеплень людям з групи ризику або визначеним віковим категоріям.

Головний санлікар пояснив, що, за даним механізмом, кожна країна, якій надано право звертатися до альянсу, отримає вакцини для покриття щепленнями близько 20% населення. Для України це — близько 8 млн доз.

“Це — та вакцина, яка гарантовано надійде в Україну різними об’ємами, і вона може бути або безкоштовною, або за спеціальною ціною”, — сказав Ляшко.

Він розповів, що паралельно уряд України веде перемовини з урядами інших країн щодо додаткової закупівлі вакцин до цих 20%, щоб покрити щепленнями всі групи ризику та глобальні підприємства, власники яких забажають захистити своїх працівників.

Читайте також  Буде Як Раніше! В Україну Повертається 6-Денка: Субота Буде Офіційно Робочим Днем Для Всіх

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело