Долар стрімко злетів до 40: чому це ще не кінець

Долар стрімко злетів до 40: чому це ще не кінець

Долар 40, що чекає на українців.

Схоже, гривня вирішила трошки послабити свої позиції. Зараз середній курс долара становить 39,50 грн, а це на 10 копійок більше, ніж було донедавна. Хто хоче купити долар, тому вже доведеться викласти майже 40 гривень – 39,99 грн за штуку.

Ці зміни можуть здатися невеликими, але насправді кожна копійка впливає на наші гаманці. Подорожчання долара може підштовхнути ціни на весь імпорт, які ми любимо купувати, і зростання цін – це вже зовсім не те, що нам зараз потрібно.

Так що тримаймо руку на пульсі та слідкуймо за тим, як коливається валюта. Не зайвим буде й трохи підготуватися до можливих змін в цінах, щоб не залишитися врешті-решт з порожнім гаманцем.

Отже, ось що буде з курсом валют з 22 по 30 квітня:

  • Долар буде коштувати від 39 до 40 гривень, а євро – від 42 до 43,5 гривні на міжбанківському ринку.
  • На готівковому ринку за долар даватимуть також від 39 до 40 гривень, а за євро – від 41 до 43,5 гривні.

На міжбанківському ринку коливання не перевищуватимуть 0,2-0,3 гривні. У комерційних банках коливання будуть до 0,5 гривні. В обмінних пунктах – до 0,5 гривні. Загалом очікується, що курс може змінитися на 1,5-2% протягом тижня.

Отака ситуація з валютами наступного тижня. Головне – слідкувати за курсами, щоб розуміти, коли краще купувати або продавати валюту.

Читайте також  На українців чекає новий курс долара: аналітик спрогнозував несподіваний стрибок гривні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело