Чи планують в Україні мобілізацію з 20 років: нардеп розставив крапки над “і”

Чи планують в Україні мобілізацію з 20 років: нардеп розставив крапки над “і”

Депутат також прокоментував нещодавнє зниження призовного віку до 25 років.

Нещодавно в Україні знизили граничний призовний вік з 27 до 25 років. У мережі вже заговорили про те, що з часом цю межу можуть зменшити і до 20 років.

Народний депутат України, член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у коментарі 

ТСН.ua це заперечив. За його словами, “такого не планується і навіть не розглядається станом на зараз”.

Нардеп також прокоментував нещодавнє зменшення призовного віку до 25 років. Це рішення він назвав “поверненням до здорового глузду, який існував раніше”.

“Призовний вік у всьому світі – від 17-18 до 25 років. А по-друге, ця зміна зроблена для того, щоб молоді люди віком від 25 та 27 років на підставі цього закону отримали статус військовозобов’язаних, а отже, можуть бути мобілізованими до Збройних сил України. Я до такого нововведення ставлюсь позитивно, бо нам потрібно формувати резерви армії та поповнювати втрати”, – сказав він.
Мобілізація в Україні: важливі новини
Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував дозволити мобілізацію засуджених. Проте є і обмеження. Так, мобілізацію буде заборонено для засуджених за злочини проти національної безпеки, тероризм, вбивство двох або більше людей, зґвалтування, педофілію та ДТП зі смертельним наслідком під впливом наркотиків чи алкоголю.

Крім того, в Україні запровадять смарт-мобілізацію. Нещодавно у Міноборони розповіли, що передбачатиме такий формат. Зазначається, що подати заявку на мобілізацію можна буде у два кліки.

Читайте також  Загадкова смерть сім’ї у Скадовську: оприлюднено останні слова загиблої матері, “А я одна …”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело