ТЦК залишать ухилянтів без штанів, квартир та машин: нардепи дають військкомам безмежні повноваження

ТЦК залишать ухилянтів без штанів, квартир та машин: нардепи дають військкомам безмежні повноваження

Штрафи для громадян, які не з’являються за повісткою до територіальних центрів кваліфікації та іншим чином порушують закони про оборону, військовий обов’язок, військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, будуть збільшені до 204 тисяч гривень.

Згідно з цим законопроектом, відмова від проходження медичного огляду буде прирівнюватися до ухилення від мобілізації за статтею 336 Кримінального кодексу, що передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Про це повідомляє сайт Судово-юридична газета.

Відповідний законопроект №10379 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, розроблений Міністерством оборони, буде розглянутий Верховною Радою 10-11 квітня.

Таким чином, відповідно до розробленого Міністерством оборони законопроекту №10379, змінюється стаття 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка отримує назву “Порушення законодавства про оборону, військовий обов’язок, військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

У разі воєнного стану штрафи для осіб, які ухиляються від повісток до ТЦК та порушують закони про оборону, військовий обов’язок і мобілізацію, збільшаться до 204 тисяч гривень. Законопроект про це, розроблений Міноборони, буде розглянутий Верховною Радою 10-11 квітня.

Нові норми також передбачають, що відмова від медичного огляду під час мобілізації може прирівнюватися до ухилення від військової служби і каратися позбавленням волі на 3-5 років.

Також змінюються терміни, протягом яких може бути належно складено протокол адмінправопорушення, а також можливість затримання особи для складення протоколу чи встановлення обставин правопорушення.

Читайте також  12-градусні морози і сніг: синоптик засмутив прогнозом на листопад

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело