Чи буде різко скакати курс долара: прогноз ексрадника Зеленського

Чи буде різко скакати курс долара: прогноз ексрадника Зеленського

Яким буде курс валют у квітні 2024 року, чи буде різке зростання долара – є прогноз економіста Олега Устенка (ексрадника президента Зеленського).

Загрози різкого зростання курсу долара США щодо гривні немає, проте його коливання неминучі. Про це розповів економіст і колишній радник президента України з економічних питань Олег Устенко в ефірі телемарафону.

“Я б звернувся до державного бюджету, у державному бюджеті курс (середньорічний) якраз і встановлений на рівні приблизно 40 гривень за 1 долар, тому я не думаю, що ми можемо очікувати якихось значних курсових коливань. Вони коливатимуться в межах того, що ми зараз із вами бачимо”, – розповів економіст.

На думку експерта, НБУ буде поступово переходити до більш гнучкого курсоутворення.

“У них є всі важелі для того, щоб згладжувати будь-які такі значні курсові коливання. А плюс-мінус 2-3% до курсу, який ми бачили тиждень, 2 тижні тому – це більш-менш прийнятно”, – підсумував Устенко.

Що буде з курсом долара – останні новини

Експерти висувають різні сценарії валютного курсу найближчим часом. При цьому багато хто сходиться на думці про те, що можна очікувати певної зміни курсу готівкового валют.

Водночас не відкидається варіант того, що зміна валютного курсу може бути нерівномірною: у разі зниження в купівлі та зростання в продажу. Як уточнюють фінансові аналітики, під час планування ймовірності купівлі валюти слід враховувати, що коридор курсу в банках може становити від 37,3 до 38,8 гривень за долар.

Читайте також  Держстат повідомив, скільки українців працює за мінімальну зарплату

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело