Вже з понеділка: ТЦК загребуть та обмежено придатних – де вони служитимуть

Вже з понеділка: ТЦК загребуть та обмежено придатних – де вони служитимуть

Відповідно до нового законопроекту про мобілізацію

, статус “обмежено придатний” втрачає свою чинність, залишаючи лише категорії “придатний” та “непридатний”. Проте це не означає, що всіх чоловіків, що раніше мали статус “обмежено придатний”, автоматично призовуть на передову. Мобілізація таких осіб буде враховувати ряд критеріїв.

Про це повідомляє сайт Новини Live.

Обмежено придатні чоловіки, які мають бути мобілізовані, будуть призначені до військової служби з урахуванням кількох факторів, таких як їхня військова спеціальність, посада, вік та здатність виконувати певну роботу.

Згідно з цим, такі військовозобов’язані можуть проходити військову службу в частинах (підрозділах) забезпечення, ТЦК, установах та організаціях, а також в навчальних закладах. Однак їх заборонено направляти до десантно-штурмових військ, плавскладу, морської піхоти та спецпідрозділів (за винятком підрозділів забезпечення).

Важливо відзначити, що законопроект про мобілізацію передбачає скасування статусу “обмежено придатний” в Україні. Протягом 9 місяців після його підписання, чоловіки повинні будуть пройти медичну комісію та отримати новий статус. Юрист Надія Шуляк надала пояснення щодо критеріїв, за якими буде визначатися їхня здатність до служби.

Читайте також  Кривавий відпочинок на морі - місцевий житель порізав ножем відпочиваючих в кафе

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело