Готуйтесь стати пішоходом: Рада дозволила ТЦК забирати машини українців

Готуйтесь стати пішоходом: Рада дозволила ТЦК забирати машини українців

ТЦК зможуть забирати в українців транспортні засоби
У Раді продовжують працювати над законопроєктом щодо внесення змін до процесу мобілізації. Народний депутат, член Комітету Ради з нацбезпеки Ірина Фріз заявила, що ТЦК зможуть забирати в українців авто на потреби ЗСУ, повідомляє Стіна.

Територіальним центрам комплектування (ТЦК) дозволили вилучати транспортні засоби у громадян. Фріз додала, що Комітет врахував правки, згідно з якими ТЦК не мають права розпоряджатися щодо продажу чи перереєстрації автомобілів, вилучених у громадян та передавати їх іншим особам чи установам.

Також ТЦК будуть зобов’язані повернути власникам вилучені транспортні засоби протягом 30 календарних днів із моменту, коли буде оголошено демобілізацію.

Уряд України займатиметься регулюванням порядку, обсягу та визначення суб’єктів, у яких вилучатимуться транспортні засоби.

Фріз також поінформувала, що поки що тривають дискусії щодо того, що в законі потрібно визначити граничний обсяг транспортних засобів, які можна буде вилучити у підприємства.

Депутат зазначила, що слід не допустити випадків, коли без цього ухвали ТЦК можуть зловживати своїми повноваженнями. Наприклад, відбирати в одного підприємства всі автомобілі, тоді як в інших жодного.

Поки що остаточного рішення не прийнято, оскільки Кабмін має подати інформацію щодо порядку вилучення транспортних засобів.

До другого читання законопроєкту про мобілізацію членам Комітету слід розглянути понад 4000 тисяч правок, поданих колегами.

За прогнозом, вони це встигнуть зробити до кінця березня чи початку квітня. Потім уже у квітні за документ у парламенті голосуватимуть і в такому разі зміни можуть набути чинності лише у травні.

Читайте також  Юрист пояснив, чи треба 17-річним хлопцям додаткові дозволи для виїзду за кордон

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело