З 1 квітня штрафи злетять вгору…

З 1 квітня штрафи злетять вгору

Важлива новина для кожного працівника, мінімальна зарплата з 1 квітня підскакує

Є таке правило – стаття 265. Якщо компанія порушує правила праці, їй доведеться платити штраф. І чим більше мінімальна зарплата в країні, тим більший штраф. Тож, коли зарплата росте, ростуть і штрафи за порушення.

У Держпраці поділилися інфою про те, що штрафи за роботу “по-чорному” у 2024 році можуть збільшитись.

Це тому, що вони прив’язані до показників бюджету на цей рік. Так що, якщо ведете бізнес, краще все оформлювати за правилами, щоб уникнути неприємностей.

Якщо ви маєте бізнес і наймаєте людей працювати, то важливо всі папери оформити правильно. Якщо не дотримуватися правил, можуть бути штрафи.

Це стосується всіх: і великих компаній, і тих, хто працює на себе. Про це написано у законі про роботу. Так що краще перевірити, щоб усе було гаразд з документами.

Штрафи за роботу без оформлення залежать від мінімалки. До квітня штрафи рахують від 7100 грн, після – від 8000 грн. Тримайте всі папери в порядку, щоб уникнути проблем.

Людина, яка працює без офіційного договору, або зарплата йде повністю “в конверті” без податків, чи робітник оформлений на частковий день, але працюєте на повну ставку – тоді він бути готовим до великого штрафу.

За кожного такого працівника можуть нарахувати штраф у розмірі десяти мінімальних зарплат.

Читайте також  Мобілізація в Україні: нардеп дав важливе розʼяснення для чоловіків за кордоном

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело