Коли можна мобілізувати інвалідів II і III груп: у Нацгвардії озвучили відповідь

Коли можна мобілізувати інвалідів II і III груп: у Нацгвардії озвучили відповідь

У Нацгвардії пояснили, за якими причинами в Україні можуть мобілізувати чоловіків із II-III групами інвалідності та розповів, навіщо потрібно проходити їм повторний медичний огляд.

Про це повідомив

 офіцер Національної гвардії України Сергій Позняк в етері “Київ24”.

За його словами, в умовах спроб українського уряду збільшити мобілізаційний потенціал, норма проходження медкомісії повторно для громадян з з II-III групою інвалідності є виправданою.

“Мобілізаційний потенціал слід покращувати. Треба переглянути тих, хто має ІІ-ІІІ групу, чи є серед них ті, хто можуть приєднатися до війська”, – сказав Позняк.

Якщо ВЛК визнає їхній стан здоров’я таким, який дозволяє служити в армії, то їх залучать до ЗСУ, але не обов’язково, що таких чоловіків відправлять на місця бойових дій. Так, вони можуть працювати у штабах, будувати фортифікаційні споруди чи виконувати інструкторську роботу.

Крім того, якщо дружина військовозобов’язаного має I або II групу інвалідності, то це не гарантує відстрочку від мобілізації. Тобто якщо є інші працездатні громадяни, які забезпечують утримання людини з інвалідністю, то відстрочку військовозобов’язаному можуть не дати.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  "У 25 - це вже дорослий дядько": в Україні пропонують мобілізувати чоловіків з 22 років — подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело