Нові правила мобілізації: чого чекати опікунам родичів

Нові правила мобілізації: чого чекати опікунам родичів

В Україні продовжує зменшуватися кількість правок до потенційного законопроєкту про мобілізацію. І поки Верховна Рада планує, коли саме можна буде прийняти документ, нардеп оцінив можливість мобілізації опікунів людей з інвалідністю.

Про це народний депутат та член профільного парламентського Комітету Олександр Федієнко сказав 

в прямому етері національного телемарафону.

Він вказав, що це питання було проблемним у проєкті закону, котре потребувало вирішення. Федієнко вважає, що людина, яка потребує догляду, наприклад, хтось із родичів, може самостійно обирати того, хто буде опікуватись нею. Він прокоментував це так:

“Ми не можемо нав’язати людині, що опікуном повинен бути виключно найближчий родич”.

Тому він зауважив, що якщо доглядальник фізично не може виконати своє завдання, адже догляд за особою з інвалідністю потребує як економічного, так і фізичного ресурсу, то така людина може самостійно обрати собі, якого опікуна хоче бачити поряд.

“Я думаю, що ми таким шляхом і підемо”, – додав нардеп в етері телемарафону.

Він наголосив, що питання опікунства належить до найскладніших, які має враховувати потенційний законопроєкт про мобілізацію. Разом з цим воно також викликає потенційні корупційні ризики, адже точна кількість опікунів, котрі дійсно виконують догляд за людиною з інвалідністю, залишається невідомою.

Читайте також  Коли почнуть діяти нові правила мобілізації: в Раді назвали можливу дату

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело