По квартирах вже повістки не носять: у ТЦК розповіли про нові методи вилову ухилянтів

По квартирах вже повістки не носять: у ТЦК розповіли про нові методи вилову ухилянтів

Представники ТЦК обирають нові методи вручення повісток
Щоб мобілізувати українських чоловіків, представники ТЦК з кожним днем ​​обирають оригінальніші методи, ніж банальне відвідування громадян за місцем прописки. Про нові способи вручення повісток пише Уніан.

Про роботу співробітників ТЦК детально розповів представник Полтавського обласного ТЦК майор Роман Істомін. Він зазначив, що наразі тактика вручення повісток значно змінилася. У той час як раніше представники ТЦК намагалися вручити їх особисто, приїжджаючи до людей за місцем прописки, зараз це відбувається переважно у громадських місцях, тобто на вулицях, біля магазинів чи блокпостах.

Це пов’язано з тим, що люди раніше намагалися схитрувати, не відчиняючи двері, або ж їхні родичі повідомляли, що людина давно живе окремо, і не повідомляли нових контактів та адресу проживання. Тому так зване адресне вручення повісток втратило сенс.

Окрім вручення повісток на вулицях зараз їх можна отримати і на робочому місці. Саме таке право отримали роботодавці, а також органи влади, які зобов’язали передавати повістки працівникам призовного віку.

Роман Істомін зазначив, що представники ТЦК під час вручення повісток громадянам зараз користуються “боді камерами”. Цей метод дозволяє фіксувати процес спілкування з громадянами, щоб уникнути конфліктних ситуацій, або фіксації конфліктної поведінки громадян під час вручення повістки.

Майор також висловився з приводу скандалів із особами, уповноваженими видавати повістки. За його словами, більшість конфліктних ситуацій, зафіксованих на камеру і показаних в інтернеті, вирвані із загального контексту, оскільки з таких відео не видно, що представник ТЦК винен у тому, що відбувається, а підписи під відео нічого не говорять. Крім того, Роман Істомін наголосив, що подібні відеоролики розхитують настрої українців щодо питання мобілізації і лише грають на руку країні-агресорові.

Читайте також  "Повістки видадуть у місці, де чоловіки звикли витрачати гроші": мобілізація посилюється масштабними штрафами

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело