Українських пенсіонерів поставлять на військовий облік: кого торкнеться ініціатива нардепів

Українських пенсіонерів поставлять на військовий облік: кого торкнеться ініціатива нардепів

Народні депутати подали правку до законопроєкту про мобілізацію, пропонуючи доповнити документ нормами про те, що звільнені з державної служби чоловіки від 18 до 60 років, зокрема у зв’язку зі звільненням на пенсію, мають стати на військовий облік у ТЦКСП.

Про це йдеться у Проекті Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

Зобов’язати стати на військовий облік можуть колишніх співробітників Національної поліції, командування і рядового складу МВС, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту й органів і підрозділів цивільного захисту.

Також до військкоматів можуть зобов’язати “приписатися” колишніх працівників Державного бюро розслідувань, кримінально-виконавчої служби України, Служби судової охорони, податківців, митників, працівників БЕБ.

Якщо цю правку ухвалять, чоловіків із зазначених категорій зобов’яжуть стати на військовий облік протягом 60 днів із дня набрання законом чинності.

Утім, зміни не поширюватимуться на працівників ДБР, які не мають спеціальних нагород та співробітників НАБУ.

Читайте також  На Полтавщині товариші отруїлися препаратом проти вошей

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело