Путін може ухвалити важливе рішення після виборів у РФ – майор ЗСУ

Путін може ухвалити важливе рішення після виборів у РФ – майор ЗСУ

Майор запасу ЗСУ вказує на те, що після ухвалення рішення про мобілізацію, Кремль зможе поповнити свою армію ще на 300-400 тисяч осіб.

Після виборів президента Росії в березні Володимир Путін прийме рішення про проведення в Росії “великої мобілізації”. Про це в інтерв’ю Главреду розповів ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

За його словами, питання лише в тому, як буде організована ця кампанія: чи будуть набирати людей із країн третього світу (такі спроби вже є), або ж з депресивних регіонів РФ.

“Мобілізація сто відсотків буде. У Росії намагатимуться не мобілізовувати надмірну кількість людей із великих міст – із Москви, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга тощо. – щоб не спровокувати там якісь рухи, які можуть виникнути через втрати на полі бою. Хоча ми вже бачили, що протестні рухи в Росії на політичну ситуацію не впливають”, – вказує Гетьман.

Крім того, відповідаючи на запитання чи вдасться Кремлю мобілізувати на війну в Україні ще 300-400 тисяч людей, Гетьман зазначив, що в тоталітарних країнах це зробити не важко.

“Думаю, що в країнах тоталітарних режимів це не важко зробити: потрібен лише наказ, після чого людей можуть хапати просто на вулицях. Однак я впевнений, що вони готуватимуть цих людей щонайменше кілька місяців, щоб стали підготовленими бійцями. Їх використовуватимуть як м’ясо, але росіянам все одно потрібно, щоб мобілізовані хоча б трохи вміли воювати”, – резюмував ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

Читайте також  Згвaлтування не було: у поліції розповіли нові подробиці слідства та про підозрюваного у вбuвстві 17-річної Ірини Мукоїди

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело