Мобілізація багатодітних батьків: які є винятки та скільки років має бути дітям

Мобілізація багатодітних батьків: які є винятки та скільки років має бути дітям

Дізнайтеся, як багатодітні батьки можуть отримати відстрочку від військової мобілізації в Україні та які документи їм необхідно надати для підтвердження свого статусу!
Багатодітні батьки, які дбають про трьох і більше дітей, повинні мати на увазі необхідність підтвердження свого статусу, надаючи відповідні документи до Територіального Центру Кадрів.

Про це повідомляє “Телеграф”.

Це важливо, особливо з урахуванням поточної ситуації, коли Президент України ухвалив рішення про продовження мобілізації до 13 травня. У зв’язку з цим у лютому порядок денний можуть отримати всі категорії громадян, покликаних для уточнення їх даних, включаючи інформацію про право на відстрочку. Таке право поширюється і багатодітних батьків.

Адвокат Віолета Монастирська у своїх коментарях наголосила, що це право на відстрочку передбачено як для чоловіків, так і для жінок, які займаються вихованням трьох і більше дітей, які не досягли 18-річного віку. Цікаво відзначити, що іноді це право продовжується, якщо діти продовжують навчання у школі, коледжі чи університеті до 23 років.

Однак для підтвердження статусу багатодітного батька необхідно мати спеціальний документ, такий як посвідчення, яке можна отримати, звернувшись до відповідних служб соціального захисту або адміністрації населених пунктів.

Запропоноване оновлення законодавства також містить умову збереження права на відстрочку за умови своєчасної виплати аліментів, якщо вони потрібні.

Важливо відзначити, що участь у військовій мобілізації залишається добровільною для багатодітних батьків.

Читайте також  "Без паніки": ветеран АТО пояснив, навіщо вводити призов без мобілізації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело