“Пакування” військовозобов’язаних на вулицях: в ТЦК зробили важливе пояснення

“Пакування” військовозобов’язаних на вулицях: в ТЦК зробили важливе пояснення

Співробітники “військкоматів” не мають повноважень “пакувати” людей у буси, натомість можуть зупинити людину на вулиці або на блокпості.

Про це “Вечірньому Києву” розповів начальник мобілізаційного відділення Дарницького районного ТЦКСП Володимир Новосядлий.

За його словами, представники ТЦК можуть запропонувати особі пройти або проїхати, щоб уточнити облікові дані в військкоматі.

Питання щодо затримання осіб належить до компетенції Національної поліції“, – зазначив Новосядлий, додавши, що коли особа відмовляється від “пропозиції”, явно ухиляється від призову, тоді викликається поліція, якщо представники ТЦК не працюють спільно з правоохоронцями.

Далі складають протоколи про те чи інше порушення, яке сталося. Затримати особу може національна поліція в рамках адміністративного затримання. Нам такі повноваження законодавство не надає“, – додав він.

При цьому представник ТЦК Києва підкреслив, що уточнення даних є обов’язком громадян під час дії воєнного стану й у свідомості громадян має бути розуміння того, що потрібно виконувати свої обов’язки.

У нас вже майже два роки минуло від початку повномасштабного вторгнення, але велика кількість осіб досі не уточнили свої дані. Не задача ТЦК займатися розшуковими діями і якось витягувати громадянина з квартири, роботи чи іншого місця. Це обов’язок громадянина прийти й уточнити свої дані“, – резюмував Новосядлий.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Тотальний перепис усіх чоловіків у ТЦК: хто не пройде отримає блокування карт, рахунків і не лише

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело