Новий закон про мобілізацію: в Раді розповіли, коли ухвалять рішення

Новий закон про мобілізацію: в Раді розповіли, коли ухвалять рішення

Арахамія розповів, що голосування оновленого законопроекту про мобілізацію у Верховній Раді може відбуватись в найкоротші терміни і за спецпроцедурою.

26 січня очікується, що уряд подасть законопроект щодо мобілізації до Верховної Ради. Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зазначив, що народні депутати можуть розглянути оновлену версію законопроекту про мобілізацію вже 6 лютого. Про це він повідомив в ході дискусії “2024: сценарії для країни”, яка відбулася в рамках проекту LB.ua і EFI Group “Нова країна”.

“6 лютого буде проголосовано перше читання. Я б хотів, розуміючи, що армія чекає цього законопроєкту, проголосувати в першому і в цілому”, – сказав Арахамія.

Він зауважив, що депутати вивчали першу версію законопроекту про мобілізацію та поправки до нього протягом кількох днів, а потім “змусили уряд” забрати документ на доопрацювання. Це означає, що через опір двох опозиційних фракцій може виникнути складність у голосуванні за законопроєкт в цілому.
“Тому ми зробимо перерву на тиждень, проголосуємо скорочення строків, і через тиждень, 13 чи 14, проголосуємо в другому читанні. Підемо спецпроцедурою і якось там висидимо та зробимо це для того, щоб це проголосувати”, – пояснив він.
Мобілізація в Україні
Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, жінок слід залучати для захисту держави, якщо це буде необхідно. Відповідно до Конституції України, участь у захисті держави передбачена для всіх громадян, а не тільки для чоловіків, зазначила депутатка від партії “Голос” Інна Совсун.

В Україні розглядають можливість зниження призовного віку до мінімуму. Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос висловив думку, що на фронт потрібно відправляти 18-річних, оскільки він вважає цей вік “найкращим” для участі у війні.

Читайте також  Чоловікам приготуватися: по мобілізації буде дуже неприємний сюрприз

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець висловив позицію про неприпустимість деяких норм у законопроєкті про мобілізацію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело