Тепер ТЦК знатиме все: які дані передадуть воєнкомам

Тепер ТЦК знатиме все: які дані передадуть воєнкомам

Документ має бути підписано Президентом і потім офіційно опубліковано.

В Україні продовжується дія військового стану, а також заходи щодо загальної мобілізації. У цей період усі українські чоловіки військовозобов’язаного віку можуть отримати повістку для уточнення даних у ТЦК та СП. Відомо, що Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів міститиме інформацію про посвідчення водія.

Верховна Рада України вже ухвалила закон про створення уніфікованого електронного реєстру військовозобов’язаних (№10062).

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Згідно з ухваленим законом, інформація про посвідчення водія передаватиметься до Територіальних Центрів Комплектування. Цей момент фіксується у законі, ухваленому більшістю українських депутатів 16 січня 2024 року.

До реєстру також внесуть майже всі доступні відомості про особу, включаючи інформацію про сімейний статус, знання іноземних мов, контактні номери та адреси електронної пошти.

Міністерство оборони України є власником реєстру. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки виступають у ролі органів адміністрування.

Документ має бути підписано Президентом і потім офіційно опубліковано. Закон набирає чинності наступного дня після його публікації.

Читайте також  До ТЦК доставлять примусово: кого з чоловіків потягне поліція

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело