Заплановані зміни будуть запроваджені з 1 березня: в уряді розвіяли побоювання українців

Заплановані зміни будуть запроваджені з 1 березня: в уряді розвіяли побоювання українців

Українці отримуватимуть усі соціальні нарахування вчасно в 2024 році. Крім того, у визначені раніше терміни проведуть індексацію пенсій, завдяки якій розміри виплат зростуть. Про це повідомляє PMG.ua із посиланням на інформацію від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Наприкінці минулого року у зв’язку з невизначеністю щодо підтримки вітчизняної економіки зі сторони міжнародних партнерів виникло побоювання, що на весняну індексацію у 2024 році може забракнути коштів.

В уряді казали, що державі вистачить грошей лише для покриття поточних виплат, тому підвищення може не відбутись. Але Денис Шмигаль поставив крапку в цьому питанні, підкресливши, що уряд забезпечить вчасні виплати всіх соціальних нарахувань.

Тобто індексація пенсій, яка була анонсована раніше, відбудеться, як і планувалося, 1 березня 2024 року. Виплати для українців перерахують весною, як цього вимагає закон “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Загалом в Кабміні мають намір вивести середню солідарну пенсію на рівень 30% від середнього заробітку. Як зазначалось раніше, для цього планують провести реформу і запровадити бальну систему. Це дозволить у майбутньому зробити більш справедливим підвищення виплат

Після проведення змін, зокрема, українці, які вийшли на заслужений відпочинок в різні роки, отримуватимуть однакові доплати. Це унеможливіть ситуації, які спостерігаються зараз, коли ті люди, які 5, 7, 10 чи більше років тому вийшли на пенсію, мають після перерахунку різні добавки.

Завдяки новій системі буде враховано співвідношення заробітної плати й середньої, яка була на той період. У результаті виплати людей, які давно вийшли на пенсію, будуть підтягнуті до сучасного рівня.

Читайте також  Програма “Доступні ліки”: українцям розповіли, скільки препаратів можна отримати безоплатно

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело