Чи ухвалить Рада проект закону про мобілізацію: експерт озвучив прогноз

Чи ухвалить Рада проект закону про мобілізацію: експерт озвучив прогноз

Основна проблема у новому законопроекті про мобілізацію полягає в постановці на облік усіх чоловіків мобілізаційного віку, оскільки далеко не всі є у картотеці ТЦК, хоча це й передбачено Конституцією.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів керівник Центру громадської аналітики “Вежа” Валерій Клочок.

Далі, за його словами, вже потрібно думати про те, як реформувати роботу ВЛК та проводити реформу Збройних сил України, про що попередньо говорив міністр оборони Рустем Умєров.

Ця ідея, з появою цього законопроекту, не нова, але він направду став предметом політичних баталій, бо на сьогоднішній день, якщо брати до уваги саме ті дискусії, які тривали в комітеті, до засідання цього комітету, перейшли в політичну площину, і відбулася політизація мобілізації. І абсолютно очевидно, що є низка тих, хто хоче перекласти відповідальність за ухвалення цього закону від одних до інших“, – зазначив він.

На особисту думку Валерія Клочка, законодавцям можна було обмежитися кількома нормами, а не готувати величезний законопроект. Тоді була б знята проблема “дефіциту кадрів” до ЗСУ, про яку говорив Головнокомандувач Валерій Залужний.

І я не вбачаю можливості ухвалення цього законопроекту в принципі“, – резюмував Валерій Клочок.

Читайте також  ТЦК більше не зможуть брати хабарі: українці офіційно зможуть відкупитись від армії, що пропонується

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело