Чи можуть виїхати за кордон багатодітні чоловіки: які документи вимагають прикордонники у 2024 році

Чи можуть виїхати за кордон багатодітні чоловіки: які документи вимагають прикордонники у 2024 році

Вже кілька днів у соцмережах обговорюють ситуацію із перетином кордону. Мовляв, прикордонники дедалі частіше не пропускають чоловіків.

Йдеться про багатодітних чоловіків та чоловіків із ІІІ групою інвалідності. Дописи про проблеми із випуском за кордон таких громадян щодня з’являються в соцмережах. Пишуть навіть, що Україна закрила кордони. Частину українців посилені перевірки документів на кордоні неабияк обурили. Тому в ДПСУ озвучили пояснення.

За словами прикордонників, вони дуже уважно перевіряють документи про інвалідність та про статус багатодітного батька. Зокрема перевіряють, чи не підроблені вони, адже таких випадків за час дії воєнного стану було тисячі.

«Є законодавство, яке регламентує перетин держкордон. Змін у постанові уряду не було. Прикордонники дотримуються законодавства», — наголосив речник ДПСУ Андрій Демченко.

В Держприкордонслужбі пояснили, що наразі виїжджати за кордон мають ті чоловіки, в яких є військово-облікові документи і документи про відстрочку від призову. Під час перетину кордону, за словами прикордонників, чоловіки мають мати витяги засідань органів ТЦК про надання відстрочки. Адже через велику кількість підробок документів про багатодітність та інвалідність прикордонники вже вимагають і документи, які видають у воєнкоматі.

Читайте також  Як без зайвих рухів оформити біометричний паспорт дитині в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело