Напередодні свят українці почали частіше перетинати кордон – Держприкордонслужба

Напередодні свят українці почали частіше перетинати кордон – Держприкордонслужба

Протягом останніх днів в Україні спостерігається поступове збільшення пасажиропотоку на державному кордоні. За даними речника Держприкордонслужби Андрія Демченка щоденно кордон перетинає приблизно 90-100 тисяч осіб в обидва напрямки, з рівномірною динамікою виїзду та в’їзду в співвідношенні 50 на 50 відсотків.

Що відомо
Відзначається, що це збільшення пов’язане з наближенням різдвяно-новорічного періоду. Раніше, протягом осінніх місяців, кількість перетинів кордону коливалась в межах 75-85 тисяч осіб, а пасажиропотік мав тенденцію до зменшення.

Андрій Демченко також вказав, що 85% осіб, які перетинають кордон, є громадянами України. Зокрема, спостерігається збільшення кількості жінок, дітей та людей похилого віку, які виїздять чи повертаються в Україну.

Попит на міжнародні поїздки зростає, і це свідчить про активізацію мобільності громадян перед святковим періодом. Держприкордонслужба рекомендує гукраїнцям і українкам бути уважними та вчасно підготувати необхідні документи для швидкого та безпроблемного перетину митниці.

За даними з 20 грудня, західні кордони України з ЄС та Молдовою в Чернівецькій області перетнули 81 тисяча осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

Читайте також  Решта – підробка: названа ціна справжнього масла в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело