Одна категорія пенсіонерів може отримати надбавку 4200 грн.: хто перший у черзі

Одна категорія пенсіонерів може отримати надбавку 4200 грн.: хто перший у черзі

Депутати вже проголосували за відповідний проєкт закону

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що Верховна Рада України цього року вже ухвалила закон про надбавки до пенсій окремої категорії громадян.

Про це стало відомо завдяки заяві народного депутата Володимира В’ятровича.

Повідомляється, що пенсіонери, які були політв’язнями в СРСР, можуть отримати надбавку до пенсії за особливі заслуги перед країною. Про це повідомив народний депутат Володимир В’ятрович.

У травні 2023 року Верховна Рада ухвалила проєкт закону №8032, згідно з яким борцям за незалежність України, які були укладені за свої переконання, надаються надбавки до пенсій у розмірі 4200 гривень на місяць із наступною індексацією.

На ці доплати можуть розраховувати ті, кого комуністичний режим піддав репресіям з політичних чи релігійних міркувань і був позбавлений волі, поміщений примусово до психіатричної установи.

“Там, де пам’ятають загиблих – будуть ті, хто захищає живих. Але нарешті ми пам’ятаємо ще й живих. Це правильний сигнал українському суспільству, ветеранам та нинішнім борцям за незалежність. Україна – держава, яка вміє бути вдячною. Україна шанує своїх героїв”, – упевнений В’ятрович.

Читайте також  "У цих українців пенсія збільшиться на півтори тисячі, в інших - на 100 гривень": що чекає пенсіонерів у березні?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело