Такого грудня ми ще не мали: синоптики дали термінове попередження – що чекати від погоди

Такого грудня ми ще не мали: синоптики дали термінове попередження – що чекати від погоди

Середньомісячна температура в грудні на території всієї України очікується на 1-1,5 градуса за Цельсієм вище за кліматичну норму.

Середньомісячна температура в грудні на території всієї України очікується на 1-1,5 градуса за Цельсієм вище за кліматичну норму, про що повідомляє заступник директора Укргідрометцентру, пише Апостроф.

Так, він зазначив, що у грудні середньомісячна температура по Україні очікується на 1-1,5 градуса за Цельсієм вище за кліматичну норму, залежно від регіонів це буде від мінус 3 до плюс 2 градусів тепла.

-На території України загалом середня температура буде близько нуля. Для порівняння: у листопаді середня температура країни була 7 градусів тепла, – зазначив синоптик.

У грудні опади очікуються у межах норми: у середньому 34-79 мм, залежно від регіону, у горах Криму та Карпатах – 81-105 мм. Це від 30 до 75 см у середньому по країні та до одного метра – у Карпатах.

Крім цього на завтра від Гідрометцентру надійшло попередження про гідрологічні явища, яке можливе в другій половині доби 5 грудня на річці Дністер у створенні гідрологічного посту. (Рівень води на 8 годин 4 грудня становить 362 см), максимальною витратою води в межах 600-800 м3/с, без негативних наслідків.

У 2023 році вчені зафіксували стрімке зростання температури повітря, аномальне потепління океанів та рекордно високий рівень вуглекислого газу в атмосфері. Зміна клімату, поряд з іншими природними та антропогенними факторами, надає різноманітний вплив на здоров’я людини та захворювання. Деякі загрози здоров’ю будуть посилюватися, і виникатимуть нові загрози. Не всі люди однаково схильні до цього ризику. До важливих факторів відносяться вік, економічні ресурси та місцезнаходження. Здоров’я населення може постраждати від руйнування фізичних, біологічних та екологічних систем. Наслідки зміни клімату для здоров’я включають зростання кількості респіраторних та серцево-судинних захворювань, травми та передчасну смерть внаслідок екстремальних погодних явищ, зміни у поширеності та географічному розподілі хвороб, що переносяться з їжею та водою, інфекційних захворювань, а також загрози психічному здоров’ю.

Читайте також  Ivan NAVI: «Після виступу підійшов до Скрябіна, щоб зробити фото, а він мені каже: «Чувак, це я хочу з тобою сфотографуватися»

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело