Українцям готують нові штрафи: за що покарають на 17 тисяч гривень…

Українцям готують нові штрафи: за що покарають на 17 тисяч гривень

При повторному порушенні суму штрафу можуть помножити вдвічі

Українцям готують нові штрафи, які сягатимуть 17 тисяч гривень і навіть більше. Кого і за що каратимуть, розповіла правозахисниця Олена Карнаух-Голодняк в ефірі “Українського Радіо”.

В Україні регулярно ловлять громадян, які порушують комендантську годину. Так, лише торік у місті Київ правоохоронці виявили 41 394 порушників комендантської години. У зв’язку із цим депутати працюють над новим законопроєктом, який передбачає покарання за нічні прогулянки.

“Верховна рада лише розглядає законопроєкт щодо встановлення такої відповідальності із немалими штрафами для фізичних осіб. Він становитиме від 8,5 до 17 тисяч гривень. У разі повторного порушення сума множиться вдвічі”, – зазначила правозахисниця.

Олена Карнаух-Голодняк вважає, що штрафи змусять українців подумати, чи варто виходити під час комендантської години. Водночас штрафи не поширюватимуться на людей, які, наприклад, запізнилися через повітряну тривогу та повертаються додому з укриття. Також не може бути претензій до українців, які виходять вночі до найближчого укриття.

Читайте також  “Вимагають реакції топ-чиновників!”: Українці з Балі висунули ультиматум. “Сидітимуть в літаку до кінця

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело