Вдарить мороз -13, вітер зноситиме з ніг: синоптик сказав, де погіршиться погода

Вдарить мороз -13, вітер зноситиме з ніг: синоптик сказав, де погіршиться погода

Опадів у найближчий тиждень буде небагато, снігопади будуть лише подекуди. Але погода в Україні підготувала інші “сюрпризи”.

Погода в Україні на тиждень, з 4 по 10 грудня, буде прохолодною і вітряною, але з невеликою кількістю опадів. Через потужний антициклон, який буде формуватися над Західним Сибіром, в Україну почне надходити холодна повітряна маса з центральних районів Азії.

Внаслідок антициклону температура повітря у нашій країні знизиться на 5-8 градусів. Оскільки буде підвищений атмосферний тиск, істотних опадів не очікується. Сильніші опади можуть бути лише у східних та південних областях України. Вітер буде переважно східної чверті, поривчастий. Таким прогнозом погоди на тиждень поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Погода в Україні 4 грудня
На більшій територій нашої держави тиждень почнеться без опадів. У понеділок, 4 грудня, дощ з мокрим снігом пройде лише у Криму та Приазов’ї, також невеликий сніг можливий у Карпатах. У північних і західних областях буде ожеледиця на дорогах.

Вітер переважно західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3…-8 градусів, на крайньому півдні, в Криму та на Донбасі +2…-3. Вдень максимальна температура становитиме -6…-1 градус, на півдні 0…+5.

Погода в Україні 5 грудня
Другий день тижня, 5 грудня, у більшості областей нашої держави опадів не очікується. Невеликий сніг пройде лише вночі та вранці місцями у Харківській області. Варто бути обережними на дорогах, адже подекуди буде небезпечна ожеледиця.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, у західних областях південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -8…-3 градуси, вдень -5…0, у південній половині 0…+5 градусів.

Погода в Україні 6 грудня


У середу, 6 грудня, опади будуть лише на частині території нашої держави. Так, дощ і мокрий сніг пройде у південних областях та Криму, а вдень сніг і мокрий сніг також може бути на Закарпатті. У решті регіонів нашої держави істотних опадів не очікується. На дорогах подекуди ожеледиця.

Читайте також  Синоптикиня дала прогноз на завтра та до кінця жовтня в Україні

Вітер східний/ південно-східний, 7-12 м/с, у Приазов’ї та на Донбасі окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -9…-3 градуси, вдень -5…0. У південних областях та Криму вночі -1…+4 градуси, вдень +1…+6.

Погода в Україні 7 грудня
У четвер, 7 грудня, у Приазов’ї та східних областях пройде сніг і мокрий сніг, у Криму з дощем. На решті території країни переважно без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця.

Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у східній половині та у Приазов’ї пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -10…-5 градусів, вдень -5…0. У південних областях вночі -1…+4 градуси, вдень +1…+6.

Погода в Україні 8 грудня
У п’ятницю, 8 грудня, сніг та мокрий сніг будуть переважно йти на сході України та в Приазов’ї, на решті території країни без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця.

Вітер східний, у західних областях південний, 7-12 м/с, на Лівобережжі місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -8…-3 градуси, на півночі до -13; вдень -6…-1 градус. У південній частині та у Криму вночі близько 0 градусів, вдень 0…+5.

Погода в Україні 9 грудня
У суботу, 9 грудня, в Україні без опадів, на дорогах подекуди буде ожеледиця.

Вітер південно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі -10…-4 градуси, вдень -5…0. У західних та південних областях вночі -5…0 градусів, вдень -1…+4.

Погода в Україні 10 грудня
У неділю, 10 грудня, переважно опадів не очікується, лише вдень на крайньому заході буде невеликий сніг із переходом у дощ.

Вітер південно-східний, 9 -14 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря на лівобережжі країни вночі -13…-8 градусів, вдень -8…-3; на решті країни вночі -6…-1 градус, вдень -2…+3, в Одеській області та Криму до +8 градусів.

Читайте також  Синоптик Діденко потішила українців прогнозом на вихідні, але є "нюанс"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело