Як зміняться тарифи на світло у грудні: озвучено ціну на кВт/год

Як зміняться тарифи на світло у грудні: озвучено ціну на кВт/год

Українцям розповіли про тарифи у грудні
Зазначається, що в Україні тариф на електроенергію з 1 грудня не зміниться та становитиме 2,64 грн. Вдвічі менше можуть платити українці, які встановили двозонний лічильник та активно використовують “нічний тариф”. Про це йдеться в матеріалі obozrevatel.

Отже, вартість електроенергії для українців підвищили з липня. Тоді 1 кВт*год. подорожчав з 1,68 до 2,64 грн. Так, при споживанні до 250 кВт*год струму на місяць українці платили до липня за кожну кіловат-годину 1,44 (якщо більше, то 1,68 грн). Таким чином, при споживанні, наприклад, 239 кВт*год сума у ​​платіжках така:

  • в грудні 2022-го – 344,16 грн;
  • в грудні 2023-го – 630,96 грн.

Саме Кабмін приймає рішення про перегляд вартості електроенергії. Співрозмовники в уряді кажуть, що можливе подорожчання на 15%, але йдеться не про те, на скільки підвищать ціну (планів та сценаріїв) підвищення немає на сьогодні), а про те, що це допомогло б підняти вартість рівня покриття.

Рішення було ухвалено до наступного року. Перегляд тарифів залежить від низки чинників. Зокрема, і від того, чи вдасться деокупувати Енергодар, де розташована найбільша українська АЕС. А от у випадку з газом ситуація значно краща. Цілком можливо, що чинний тариф буде економічно аргументований і наступного року. Це залежатиме і від ситуації на європейському газовому ринку.

Від регульованих цін доведеться відмовитись. Це вимога міжнародних партнерів уже кілька років. Але, мабуть, наступного року цього не станеться.

Читайте також  Уже в лютому в Україні знову підвищать ціни на газ: що можуть змінити і як платити на 40% менше

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело