Школи звітують про 17-річних, роботодавці – про військовозобов’язаних: що треба знати про облік призовників

Школи звітують про 17-річних, роботодавці – про військовозобов’язаних: що треба знати про облік призовників

Через повномасштабне російське вторгнення в Україні посилилися вимоги до призовників. Зокрема, навчальні заклади мають звітувати про юнаків, яким виповнилося 17 років, а роботодавці – про військовозобов’язаних.

Про це в коментарі сайту розповіла адвокатка Марина Бекало, інформує ТСН.ua.

Так, згідно з постановою Кабінету міністрів №1487, школи, університети та інші заклади освіти щороку до 1 грудня мають передавати списки своїх здобувачів освіти — допризовників, до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП).

Допризовниками є особи, які підлягають включенню до списків призовних дільниць. Хлопці у віці від 16 років до досягнення ними 17 років мають стати на облік в Територіальних Центрах Комплектування Сил Призову та отримати посвідчення про приписку до призовної дільниці (приписне). Це важливий військово-обліковий документ.

“Заклад освіти, в якому обліковуються юнаки яким у рік приписки виповнюється 17 років та підлягають взяттю на військовий облік, подає до ТЦК СП список таких громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць”, — пояснила Марина Бекало.

Окрім цього, з 1 грудня списки призовників, військовозобов’язаних та резервістів до ТЦК СП мають також подавати усі роботодавці, виконавчі, державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства установи та організації, які ведуть облік своїх працівників.

“Подання списків здійснюється з метою звіряння даних списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів з обліковими документами (даними) відповідних ТЦК СП, у яких вони перебувають на військовому обліку”, — пояснила Марина Бекало.

Ці списки мають подавати також:

  • виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, що ведуть облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проживають на території адміністративно-територіальної одиниці;
  • державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, які ведуть облік своїх працівників.
Читайте також  ЗАВЖДИ починати з себе

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело