“Ці події вплинуть на курс валют, в обмінниках чекають на неминучі дати”: чи буде шалений злет долара вже скоро?

“Ці події вплинуть на курс валют, в обмінниках чекають на неминучі дати”: чи буде шалений злет долара вже скоро?

У грудні на валютному ринку очікується продовження тенденцій, що визначали листопад, і прогнозується, що курс буде у межах 37-38 гривень за долар та 39-41 гривень за євро.

Як інформують “Подробиці”, за словами начальника департаменту казначейства “Глобус Банку” Тараса Лєсового, всі показники свідчать про те, що на міжбанківському валютному ринку курс буде коливатися в коридорі від 36 до 38 гривень за долар та від 39 до 41 гривень за євро.

Також передбачається, що поточні зміни курсу не перевищать 0,2 гривень, а різниця між курсами покупки та продажу буде дуже мала, аж до 0,1 гривень.

“Щодо ситуації на готівковому ринку, через наближення свят ми припускаємо, що на готівковому ринку пропозиція може зрости на 10-15% (частина громадян, готуючись до святкувань, може реалізувати частину валютних накопичень), що позначиться на курсі – міжринкова різниця курсів може скоротитися з 1-1,5% до 1-0,7%”, – наголосив банкір.

Згідно з його словами, грудень може стати своєрідним “рімейком” листопада, і очікується, що курс буде у коридорі від 37 до 38 гривень за долар і від 39 до 41 гривень за євро. Різниця між курсами покупки та продажу орієнтовано на величину від 0,3 до 0,5 гривень, а щоденні коливання курсу не перевищать 0,5 гривень.

Серед інших факторів, що впливають на валютний ринок, вказуються стан економіки країни, розвиток експорту та обсяги макрофінансової підтримки. Лєсовий підкреслив, що цей останній аспект вже “впливає” на ринок, оскільки в наступному році Україні буде потрібно понад 40 мільярдів доларів для збалансування бюджету в умовах важких обставин війни.

Читайте також  У львів’янина вилучили наркотиків вартістю ₴130 тис. Деталі шокують!(ФОТО)

“Таким чином, якщо не виникнуть якісь форс-мажорні обставини, ситуація на валютному ринку залишатиметься цілком оптимістичною: курсові зміни можуть бути частими, однак цілком окресленими та без “аритмії”. Ні шалені злети, ні падіння курсів ринку поки що не загрожують”, – сказав банкір.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело