Українцям варто готуватися: комунальні тарифи зростатимуть, що подорожчає

Українцям варто готуватися: комунальні тарифи зростатимуть, що подорожчає

Експерт Олег Попенко поділився тривожним прогнозом

Українцям настав час готуватися до того, що комунальні тарифи почнуть підвищувати. Йдеться про послуги, на основі яких запроваджено мораторій. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Олег Попенко звернув увагу на прогноз Національного банку, згідно з яким українцям незабаром може загрожувати підвищення тарифів на комунальні послуги.

“Українцям слід готуватися до підвищення житлово-комунальних послуг, на основні з яких запроваджено мораторій. Водночас питання зростання цін цього року не розглядається, хоч і створює високі загрози для ринку енергоресурсів”, – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що мораторій передбачає заборону підвищення тарифів на блакитне паливо, а також опалення та гарячу воду. Опалювальний сезон 2023-2024 років українці пройдуть без тарифних змін, а далі все залежить від рішень уряду.

Нагадаємо, що з вуст українських чиновників неодноразово звучала теза про необхідність переходу на ринкові ціни на газ та електроенергію. Втім, якщо на такий крок підуть, то втілюватимуть його поступово із забезпеченням субсидіями всіх нужденних.

Читайте також  Скільки втрачає Україна через мораторій на продаж землі: приголомшливі цифри

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело