Їх досі можна отримати: кому передбачена солідна допомога від ООН, не втрачайте шанс

Їх досі можна отримати: кому передбачена солідна допомога від ООН, не втрачайте шанс

Виплата тимчасова та розрахована попередньо на 4 місяці

Ще під кінець літа поточного року було анонсовано новину про те, що громадяни України можуть оформити доплати від ООН. Так, із приходом осені почалися виплати. Проте, далеко не всі пенсіонери змогли її отримати.

Експерт із пенсійних питань Сергій Коробкін для порталу “На пенсії” розповів, чому деякі громадяни досі не змогли отримати допомогу від ООН.

Які умови

За словами експерта, щоб отримати цю виплату, потрібно, щоб збіглося одразу три умови:

– Пенсіонер повинен проживати на територіях бойових дій чи прифронтових територіях.

– Пенсія у таких людей не має перевищувати 3000 гривень.

– Такі особи не отримували раніше жодних виплат від ООН та інших міжнародних організацій та не отримують виплати для ВПО.

“Тобто якщо ви не проживаєте на відповідних територіях, то доплати до пенсії не буде. Якщо людина проживає на таких територіях, але отримує пенсію вище 3000 гривень доплати також не буде”, – пояснює експерт.

За його словами, оскільки вже кілька мільйонів людей отримали разові грошові доплати від ООН у попередні місяці, то таким людям також надбавки до пенсії не передбачено.

Наразі йдеться про осіб лише у кількості приблизно 260 000 осіб. При тому, що в Україні 10,5 мільйонів пенсіонерів, доплати передбачено лише десь для 2,5% із них.

Як отримати допомогу від ООН

Щоб отримати таку надбавку, не потрібно писати якусь заяву та звертатися до пенсійного фонду, це робиться автоматично, стверджує Коробкін.

ООН разом із Мінсоцполітики співпрацюють із Пенсійним фондом, є відповідні реєстри, в яких видно:

Читайте також  "Дефіцит електроенергії наростає": в Укренерго попередили про відключення світла, хто опиниться без електрики скоро

– де зареєстрований пенсіонер,

– який у нього розмір пенсій,

– чи він уже отримав якісь доплати від ООН раніше.

Доплата нараховується автоматично на картку пенсіонера разом із пенсією. Виплата тимчасова та розрахована попередньо на 4 місяці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело