Можлива поява військ за лічені дні: експерт повідомив про можливий наступ з Білорусі

Можлива поява військ за лічені дні: експерт повідомив про можливий наступ з Білорусі

Наразі там російських військ немає

Ситуація на кордоні Рівненщини з Білоруссю перебуває під контролем наших військ і наразі ознак перекидання російських військ немає. Про це повідомляють у Генштабі.

Втім, виявляється, росія знайшла спосіб швидкого перекидання на великі відстані техніки та особового складу. Тож ворог може з’явитися біля українського кордону за лічені дні. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZ.UA висловив військовий експерт Михайло Жирохов.

– Білоруська армія перебуває в місцях дислокації. Її підсилення на нашому кордоні немає. Росіян у Білорусі практично немає. Більшість техніки та особового складу виведена в Росію і далі на фронт.

Навіть опозиційна мережа «Беларускі Гаюн» не фіксує присутності росіян у Білорусі в товарній кількості, – повідомив він.

Проте експерт наголосив, що «загроза з північного напрямку не нульова». Зокрема, й тому, що російська окупаційна армія відпрацювала механізм «перекидання великих обсягів війська за допомогою військово-транспортної авіації».

Ударне угруповання може бути сформоване протягом 3-4 днів. Звісно, що це не залишиться непомітним для нашої розвідки, звісно, ми отримаємо західні розвіддані.

Тому концентрацію військ на цьому напрямку буде неможливо приховати, – запевнив Жирохов.

Він додав, що й українська армія не припиняє посилювати оборону кордону з Білоруссю. Там виставлено 500 тисяч протипіхотних та протитанкових мін, яких буде достатньо, щоб затримати можливі удари з Білорусі, зауважує експерт.

Читайте також  Лукашенко вигадав, що війну Росії проти України можна "закінчити протягом тижня"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело