“Це справжній переворот курсу валют, долар сколихнув обмінники”: експерти про те, чи пропадуть в українців всі гроші

“Це справжній переворот курсу валют, долар сколихнув обмінники”: експерти про те, чи пропадуть в українців всі гроші
Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 7 листопада. Згідно з даними регулятора, і американський долар, і євро почали дешевшати. Стало відомо, що відбувається в пунктах обміну валют.

Як повідомляє “Інформатор”, така інформація з’явилася на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що курс долара США встановлено на рівні 36,04 гривні. Це на 13 копійок менше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем. Водночас курс євро встановлено на рівні 38,72 гривні. Це на 1 копійку менше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.

Курс валют на 8 листопада:

Долар США — 36,04 гривні; Євро — 38,72 гривні; Польський злотий — 8,67 гривні; Швейцарський франк — 40,14 гривні; Юань — 4,96 гривні.

При цьому варто враховувати, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від курсу, який встановлює регулятор. За даними порталу Мінфін, 8 листопада в середньому купівля долара США відбувається за курсом 37,55 гривні, а продаж – 37,67. Водночас купівля євро в середньому відбувається за курсом 40,14 гривні, а продаж – 40,35 гривні.

Прогноз експертів

Раніше начальник казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий, поділився прогнозом щодо курсу долара 7-12 листопада. Експерт переконаний, що різких змін не буде, а Національний банк реагуватиме на будь-який попит і триматиме баланс з пропозицією. За словами експерта, коридор коливань на безготівковому ринку залишиться подібним до минулого тижня: 36,4-36,7 гривні за долар та 38,5-38,8 гривні за євро. Щоденні коливання, вважає аналітик, будуть в рамках 0,1-0,2 гривні.

Також раніше повідомлялося, що Кабмін оприлюднив фінальні розрахунки Держбюджету на 2024 рік. Зокрема, сталися зміни щодо закладеного курсу долара. Тепер урядовці прогнозують середній обмінний курс за долар США 40,7 гривні. Слід зазначити, що до першого читання законопроєкту про Держбюджет на 2024 рік уряд припускав, що курс в наступному році становитиме 41,4 гривні за долар.

Читайте також  "Євро стрибнуло до психологічної межі, долар зробив щось неймовірне": курс валют сколихнув обмінники, чи пора міняти гроші

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело