“Пенсія пропаде в цих українців через 6 місяців”: громадян приголомшили фактами, названо перелік пенсіонерів

“Пенсія пропаде в цих українців через 6 місяців”: громадян приголомшили фактами, названо перелік пенсіонерів

В Україні деяким пенсіонерам можуть припинити виплату пенсій. Це стосується тих, хто не знімав гроші зі своїх рахунків понад півроку.

Як інформує “НВ”, про це розповіла заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак в ефірі телемарафону.

За що можуть припинити виплату пенсій

Українське законодавство передбачає, що якщо протягом 180 днів гроші з пенсійної картки не знімали, то виплати нараховуватися не будуть.

“Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників ЄСВ не сплачували в такий спосіб, що вони просто лежать і не використовуються ніким, ще кілька років тому було запроваджено цей механізм”, — пояснила заступниця міністра.

Дарія Марчак підкреслює, якщо нарахування припинено, це не означає, що пенсіонер позбавлений виплат. Насправді пенсія акумулюється на рахунках Пенсійного фонду, але тимчасово не перераховується на картку громадянина.

Як відновити виплати пенсій

Щоб відновити свою пенсію, знадобиться пройти фізичну ідентифікацію. Відомство, як запевняє Дарія Марчак, “значно розширило інструментарій проходження ідентифікації”, якщо пенсіонер фізично це зробити не в змозі.

“Раніше для цього треба було прийти до відділення Пенсійного фонду або банку, зараз ми додали інструменти проходження ідентифікації через відео — зателефонувавши до Пенсійного фонду, можна сказати, що потрібно пройти відеоідентифікацію”, — розповіла заступниця міністра.

Також можна пройти ідентифікацію наступним чином:

за допомогою електронного кабінету ПФУ з Дія.Підпис;

надіславши листа до Пенсійного фонду;

якщо людина перебуває за кордоном, можна це питання вирішити в консульстві.

Читайте також  “Дуже небезпечно”: Зеленський записав термінове відеозвернення до українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело