Пенсія чи зарплата: українців поставлять перед важким вибором

Пенсія чи зарплата: українців поставлять перед важким вибором

Припинення пенсійних виплат пенсіонерам, які працюють можливе в деяких випадках.

Вихід на пенсію для літніх людей не обов’язково означає сидіння вдома.

Деякі пенсіонери продовжують працювати на роботі, або з виходом на заслужений відпочинок знаходять нову. Це відбувається з різних причин: маленька пенсія, відсутність бажання сидіти вдома, є сили та здоров’я для заробітку. У будь-якому випадку працюючі пенсіонери розраховують на додатковий дохід. Про те, коли стареньким доведеться обирати між зарплатнею та пенсійними виплатами пише видання “На пенсії”.

Після виходу на пенсію, деякі громадяни, які продовжують працювати, можуть не отримувати пенсійні виплати. Переважна більшість, звісно отримує і зарплату, і пенсію, але є і виключення, про яке знати вкрай важливо.

Пенсіонер, який влаштувався на роботу, має сповіщати про це Пенсійний Фонд України. Це пов’язано з тим, що саме право на виплату пенсії та її обсяг залежить від того, чи працює пенсіонер.

Наприклад, для виплати пенсії за вислугу років, пенсіонер має не працювати, і залишити ту роботу, на якій він раніше перебував. У цьому випадку пенсіонер офіційно працюючим бути не може. Виплата пенсії при влаштуванні на роботу припиняється, а відновлюється на наступний день, після звільнення.

Якщо це звичайна пенсія, то громадянин може влаштуватися на роботу, або продовжувати працювати. На виплату грошей це ніяк не вплине.

Читайте також  В Україні з'являться свої "шерифи". Що робитимуть і чим відрізнятимуться від дільничних

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело