Мороз та сніг, яка погода буде протягом наступних тижнів

Мороз та сніг, яка погода буде протягом наступних тижнів

Представниця Гідрометцентру Наталія Птуха — про погоду на жовтень і той день, коли нарешті вийде сонце.

Синоптикиня Наталія Птуха розповіла NV про погоду до кінця жовтня.

«Попри теплі вихідні, все ж таки наприкінці неділі — в ніч на понеділок ми вже відчули цю прохолоду. Через територію України проходить атмосферний фронт з північного заходу, і, відповідно, маємо доволі таки інтенсивні опади практично по всій території України. Зараз атмосферний фронт вже відійшов від західних областей, відходить і від північних, центральних і зміщується на східні і південно-східні. Тож ще у вівторок трошечки буде дощити. Але решту часу в наступні три доби переважатиме погода без опадів, тому що знову на нашу територію почне поширювати свій вплив поле підвищеного тиску, відповідно, опади відступатимуть.

Наступну порцію опадів очікуємо вдень 19 жовтня. Розпочнуться вони на Закарпатті та в Карпатах — там пройде невеликий дощ. Це вже буде атмосферний фронт, який з південного заходу буде входити на територію України. 20−21 жовтня він спричинить у нас дощ, а у північній частині навіть дощ із мокрим снігом. Хоча мокрий сніг ще під питанням, але ймовірність його залишається. Відбуватиметься таке протистояння холодної повітряної маси з півночі і теплої — з півдня. Територія України якраз буде між двома повітряними масами. В цей час на нашій території буде пролягати цей фронт, який розділятиме ці повітряні маси. Тому буде доволі значний контраст температур: на півдні і до +20 градусів може сягати температура повітря, в той час, як на півночі 20−21 жовтня буде +7…+14.

Відповідно, ось такі значні контрасти температур можуть спричинити доволі інтенсивні опади. І якщо більше ось ця холодна повітряна маса з півночі надійде на нашу територію, тоді по цій північній частині території України може бути і мокрий сніг. Більша імовірність мокрого снігу для північного сходу — Сумщини, Чернігівщини. Надалі снігу не передбачається у жовтні за розрахунками на сьогодні. Якщо все ж таки переважатиме тепло з півдня, відповідно, буде лише дощ.

Читайте також  Найнезрозуміліше запитання яке мені задавали – це: “А чому ти зі своїми дітьми розмовляєш українською?”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело