В Україну йде антициклон Tora: чого очікувати від погоди найближчим часом

В Україну йде антициклон Tora: чого очікувати від погоди найближчим часом

Метеорологи прогнозують, що Україна незабаром зазнає впливу чергового антициклону під назвою Tora, що призведе до значних змін погоди по всій державі Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Як антициклон вплине на погоду
Антициклон – це область високого атмосферного тиску, яка приводить до стабільної та, в цьому випадку, сухої погоди. Tora має охопити територію України з 5 жовтня, що стане причиною різкого підвищення температури повітря та відсутності опадів.

За прогнозами, у наступні дні варто очікувати переважно теплу та суху погоду. Невеликий дощ можливий лише вночі та вранці на південному сході України. А значить, усі регіони держави отримають можливість насолодитися сонячними днями без опадів.

У більшості областей України в четвер очікується температура від +17 до +22 градусів, а на Півдні місцями вона може сягати аж +22…+24 градусів.

Вночі вже буде відчутно холодно – від +6 до +10 градусів, винятком є лише Південь України, де стовпчики термометра сягнуть +10…+15 градусів.

У Києві метеорологи прогнозують вночі +8…+11 градусів, а вдень – +16..+19 градусів без опадів.

Наталка Діденко також попередила, що 6-7 жовтня не передбачається кардинальних змін у погоді, хіба що місцями можливий невеликий дощ. Однак в неділю на Заході, Півночі та значній частині центральних областей України істотно похолоднішає. Деякі регіони на початку наступного тижня навіть можуть зазнати заморозків.

Читайте також  Налетить шалений вітер і вдарить мороз -14: синоптик назвала дату похолодання

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело