Тільки не дивуйтеся: з жовтня платіжки за газ рахуватимуть за новими правилами. Що зміниться

Тільки не дивуйтеся: з жовтня платіжки за газ рахуватимуть за новими правилами. Що зміниться

В Україні з 1 жовтня за новими правилами розраховуватимуть платежі за транспортування газу. Мінімальна вартість доставки газу зменшиться, проте нововведення торкнеться не всіх.

В Україні з 1 жовтня за новими правилами розраховуватимуть платежі за транспортування газу.

Про це 20 вересня 2023 року повідомили у Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Так, з 1 жовтня при розрахунку розміру річної замовленої потужності газу для побутових споживачів, які повністю або частково не отримують газопостачання, враховуватимуть лише неопломбовані газові прилади.

У НКРЕКУ вважають, що зміни допоможуть зменшити фінансове навантаження на побутових споживачів, які протягом попереднього газового року, що триває з жовтня 2022 року до вересня 2023 року, споживали мінімальні обсяги газу.

Нагадаємо, що в новому опалювальному сезоні вартість газу для населення та підприємств теплокомуненерго залишиться на рівні 2022 року.

При цьому якщо за попередні шість місяців розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї з розрахунку на одну особу не перевищував величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу, то знижка на газ надаватиметься.

Читайте також  Три важливі чинники: експерти розповіли, що вплине на долар в 2020 році. Б’є антирекорди

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело