Тарифи на доставку газу: скільки платитимуть українці у 2024 році

Тарифи на доставку газу: скільки платитимуть українці у 2024 році

Українці можуть самостійно розрахувати, якими будуть суми у платіжках в наступному році.

Українці зобов’язані платити не лише за фактично спожитий газ, а й за його доставку. Що буде з тарифами на розподіл блакитного палива у 2024 році, повідомляють “Газмережі”

Тарифи на доставку газу залишаться на колишньому рівні, проте сума, яку доведеться сплачувати споживачам, зміниться залежно від обсягів спожитого газу.

2024 року українці платитимуть за доставку блакитного палива суму, розраховану на підставі спожитого ресурсу в період з 1 жовтня 2022 року по 30 вересня 2023 року. Щоб зрозуміти, якою буде платіжка, можна провести прості розрахунки.

“Сукупний обсяг спожитого газу ділимо на 12 місяців. Цю цифру множимо на тариф на розподіл газу, встановлений для Вашої території. Результат – щомісячна сума до оплати в календарному році”, – йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що для кожного регіону встановлено індивідуальний тариф на розподіл газу. Він залежить кількості споживачів, протяжності мереж, специфіки споживання.

Чим більше газу споживають люди у конкретному регіоні, тим нижча вартість доставки газу. Так, у великих містах споживачі платять менше, ніж мешканці невеликих селищ чи сіл.

Читайте також  Максимальна увага: в Україні змінили правила оплати за газ, що робити людям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело