“Може тривати ще кілька років”: Хара розповів варіанти завершення війни в Україні

“Може тривати ще кілька років”: Хара розповів варіанти завершення війни в Україні

Хара вважає, що для України було б добре, якби росіяни зрозуміли, що більше не можуть вести цю війну.

В інтервʼю Главреду експерт Центру оборонних стратегій, дипломат Олександр Хара розповів, чи є шанс на те, що у 2024 році завершиться гаряча фаза війни або ж війна загалом.

Дипломат зазначив, якщо ми абстрагуємося від України та Росії, то є кілька варіантів завершення війни.

“Перший – якщо сторони дійдуть згоди і знайдуть компроміс. Але це – не наш варіант, бо це буде не компроміс з РФ, а, фактично руйнація держави. Другий – якщо хтось буде нездатний продовжувати бойові дії з різних причин. Це можуть бути як політичні зміни чи відсутність ресурсів. Це теж поки що не наш варіант, бо нам допомагають (хоча і можуть, звичайно, керувати кількістю цієї допомоги). Росіяни намагаються дістати додаткові ресурси і Північній Кореї, Китаї та Ірані”, – пояснив експерт.

Хара вважає, що для України було б добре, якби росіяни зрозуміли, що більше не можуть вести цю війну і їм потрібно шукати виходу з ситуації, але поки що вони до цього розуміння не дійшли.

“Є сподівання на внутрішньополітичні проблеми в РФ – заколот Пригожина був прототипом того, що може статися. А з успіхами України на півдні бажання охочих виплескати роздратування та гнів на людину, яка це почала і погано воює, може прискорити завершення війни”, – додав він.

А інакше і ми, і наші партнери маємо готуватися, що війна триватиме ще кілька років, допоки у РФ є ресурси, а американці не спромоглися перерізати канали постачання чипів та інших речей до Росії.

Читайте також  Українці шoкoвані цінами в дитячих таборах

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело