“Система пенсійних балів скоро запрацює в Україні”: українцям підвищать виплати за новими правилами

“Система пенсійних балів скоро запрацює в Україні”: українцям підвищать виплати за новими правилами

В Україні у 2024 році індексацію пенсій проведуть за новими правилами. Запроваджується система балів, які враховуватимуться при підвищенні виплат.

Як інформує “biz.today.ua”, про зміни повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він вважає, що нововведення дозволить прибрати диспропорцію та зрівняти пенсії нових пенсіонерів із виплатами тих, хто вийшов на заслужений відпочинок багато років тому.

Очікується, що після трансформації середня пенсія українців зросте до 6000 грн.

“Запроваджується система балів, коли пенсія стає справедливою”, – зазначив глава уряду.

Шмигаль назвав різницю у виплатах величезною, і таку несправедливість треба усунути.

“Вводимо бали, і у людей – насамперед вчителів, лікарів, у кого були стабільні середні заробітні плати, – у них зарплати зрівняються, і у людей, які раніше виходили на пенсію, пенсії підтягнуться до сучасного рівня”, – наголосив прем’єр-міністр.

За словами голови Кабміну, такий підхід у розрахунку пенсій діятиме й у майбутньому. Розмір пенсій за одних і тих самих умов стане однаковим для всіх.

Жінки в Україні отримують нижчі пенсії, ніж чоловіки

Розмір середньої пенсії українських жінок – 3926 грн. За даними ООН, їх виплати в середньому на 30% нижчі, ніж у чоловіків. При цьому жінки становлять дві третини пенсіонерів в Україні. Причина в тому, що українки у працездатному віці зазвичай зайняті в менш оплачуваних галузях, ніж чоловіки.

Читайте також  Держава більше не указ — що зміниться для споживачів побутового газу з 1 липня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело