Заплатиш – 1700 грн штрафу: водіям нагадали, що заборонено робити з авто

Заплатиш – 1700 грн штрафу: водіям нагадали, що заборонено робити з авто

Всім власникам авто важливо запам’ятати, що є цілих 11 “законних” кольорів для транспорту

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важливі новини з приводу штрафів за перефарбований кузов.

Важливо знати, що при реєстрації авто є цілих 11 основних кольорів без уточнення щодо відтінків. Ось їх повний список: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, помаранчевий, жовтий, білий, коричневий та сірий.

Для українських водіїв нагадали у Telegram-каналі “Адвокат права”, у яких випадках можуть накласти грошові санкції за фарбування авто.

Повідомляється, що штраф на власника автомобіля можуть накласти за перефарбований кузов, якщо це не було офіційно оформлено. При цьому при зміні відтінку без зміни основного кольору перереєстрація машини не потрібна.

Це стосується і покриття кузова прозорою ламінаційною плівкою або антигравійною або кольоровою плівкою, основний колір якої не відрізняється від кольору авто.

Якщо кольори два, то основним вважатиметься той, який займає понад 50% видимої частини кузова.

Вимога про перереєстрацію перефарбованого автомобіля у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ передбачена пунктом 33 Порядку державної реєстрації (перереєстрації) зняття з обліку автомобілів, автобусів та інших транспортних засобів, затвердженого урядовою постановою від 7.09.1998 №1388. У переліку основ є “зміна кольору”.

Якщо вимоги щодо перереєстрації перефарбованої машини не будуть виконані – на власника автомобіля чекає адміністративна відповідальність.

Також передбачено штраф відповідно до 6 ст. 121 КУпАП керування водієм транспортним засобом, який не зареєстрований або не перереєстрований в Україні в установленому порядку. Його обсяг встановлено у розмірі п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень).

Читайте також  Через учителя-деспота дитина спробувала повіситись у стінах школи (фото, відео)

У разі повторного порушення протягом року – 1,7 тисяч гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело