У “Слузі народу” заявили про нову тактику Зеленського щодо Донбасу

Президент України Володимир Зеленський змінює тактику вирішення конфлікту на Донбасі і не буде слідувати наміченій його попередником Петром Порошенком.

Як заявила в ефірі телеканалу “Наш” народна депутатка від фракції “Слуга народу” Марина Бардіна, у теперішньої влади є чітка позиція як щодо Донбасу, так і щодо Криму (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

“Що зараз робить Зеленський. Він прийшов до влади і спробував рухатися тим шляхом, який був раніше, але стратегія, продумана п’ятим президентом Порошенком, не спрацювала в перебігу шести років і не відбудеться в подальшому”, – зазначила вона.

За словами нардепки, зараз відбувається зміна процесів.

“Україна намагається надати більш офіційний статус групі переговорній в ТКГ. Цього тижня вперше відбулися переговори вже офіційних посадових осіб нашої держави”, – розповіла Бардіна.

Вона додала, що Україна дійсно почала рухатися по Мінських домовленостях і їх виконанню: розведення, обмін полоненими, ведуться переговори щодо виборів на тимчасово окупованих територіях тільки після того, як Україна буде контролювати кордон.

“Головним зараз є надання “Червоному хресту” доступу на окупованих територій. Коли “Червоний хрест” побачить всіх людей, які там містяться, “Червоний хрест” допоможе в організації та завершенні списків верифікації “всіх на всіх”, – підкреслила депутат.

 

Читайте також  Зеленський заявив про початок другої хвилі коронавірусу в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело