“Почнеться призов без військового квитка, мобілізація в Україні зазнала змін правил”: що відбувається і кого заберуть на війну?

“Почнеться призов без військового квитка, мобілізація в Україні зазнала змін правил”: що відбувається і кого заберуть на війну?

В Україні змінили правила мобілізації і тепер до ЗСУ можуть призвати навіть за відсутності військового квитка. Про це повідомила юрист Євгена Рябека.

Як інформує “biz.today.ua”, за словами адвоката, Кабмін затвердив нововведення, згідно з якими українці можуть отримувати повістки незалежно від перебування на військовому обліку та місця реєстрації свого місця проживання. Тому одержати повідомлення про необхідність візиту до ТЦК можна і без військового квитка.

Чоловікові в такому разі вручатиме повістку для уточнення даних, а потім зобов’яжуть стати на військовий облік. У разі відсутності військового квитка він має взяти повістку та з документами з’явитися до військкомату.

“Людина візьме цю повістку, прийде у військкомат, скаже: “Я вже у вас обліковувався”. Я в цьому не бачу нічого жахливого. Можна прийти у військкомат, показати свій квиток – усі побачать, що людина стоїть на обліку”, – зазначила Рябека.

Керуючий партнер ЮК Winner Ігор Ясько повідомив, що оштрафувати можуть тих, хто втратив військовий квиток. Вони мають сплатити від 510 до 850 грн, а потім стати на облік після його відновлення.

Отримати військовий квиток повторно можна, якщо:

  • військовий квиток було знищено або пошкоджено під час стихійного лиха;
  • документ визнали непридатним для подальшого використання;
  • документ вкрали або він був втрачений;
  • громадянин змінив ПІБ.

Для відновлення військового квитка військовозобов’язані чоловіки та резервісти мають звертатися до начальника військкомату. Військовослужбовці вирішують цю проблему через свого командира.

У військкоматів має бути єдина база, де міститься інформація про призовників. Відомо, що новий міністр оборони Рустем Умеров після призначення на посаду вирішив спростити мобілізацію.

Читайте також  Чи призиватимуть усіх жінок і чи зможуть бійці запланувати відпустки: шокуючі подробиці нового законопроекту

Він заявив про цифровізацію процесу та запровадження електронного військового квитка. Це дозволить створити реєстр військовозобов’язаних та спростити їхній призов до армії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело