Мобілізація непридатних до служби: в ТЦК розповіли, коли це можливо…

Мобілізація непридатних до служби: в ТЦК розповіли, коли це можливо

В яких випадках можуть мобілізувати на службу громадян, які за всіма показниками не придатні до неї

В Україні не можуть прийняти на службу громадян, які до неї непридатні, згідно з законодавством. Але і в цьому випадку є виключення.

Так, можуть мобілізуватися особи з інвалідністю та багатодітні громадяни. Начальник Кременчуцького ТЦК Роман Сушко в інтерв’ю “Кременчуцький ТелеграфЪ” розповів, що осіб з інвалідністю мобілізувати за законом не можуть.

Але, якщо громадянин проявляє бажання піти на службу за контрактом, то такі випадки є виключенням. Таку особу мають прийняти в лави ЗСУ. Але перед тим їх направляють на медичну комісію, яка і вирішить його придатність до служби. Тільки тоді ТЦК має право офіційно прийняти на службу такого громадянина.

Така ж ситуація з мобілізацією і з людиною, яка не може бути мобілізована за станом здоров’я. Якщо людина виявляє бажання служити, потрібно написати відповідну заяву, інакше його призвати неможливо.

Аналогічна ситуація з багатодіними громадянами. По закону їх призивати не можна, але якщо вони самі напишуть заяву та виявлять бажання служити, то це можливо. Але, за словами голови кременчуцького ТЦК, часто чоловіки (багатодітні) пишуть заяви на службу, через якісь негаразди у сімейному житті. Тоді жінка приходить і просить повернути чоловіка в сім’ю. Тому таке рішення потрібно обдумати і обговорити багато разів.

Тож, призивати категорію громадян, які до служби не придатні, за законом не мають права. Але, якщо людина виявить самостійне бажання служити, варто написати відповідну заяву. Потім пройти військово-лікарську комісію, і тільки після вердикту ВЛК буде відомо, чи візьмуть його чи ні.

Читайте також  Мін’юст назвав суму, яку вже сплатили за користування VIP-камерами в СІЗО

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело