В Україні розробили графіки відключень електроенергії. Відомо, чи буде світло з 1 жовтня…

В Україні розробили графіки відключень електроенергії. Відомо, чи буде світло з 1 жовтня

Українців неодноразово попереджали про те, що восени та взимку, ймовірно, не вдасться уникнути відключень електроенергії. Тому наразі вже розробили графіки відключень світла.

Енергетичні компанії та місцева влада в областях України розробили графіки відключень електроенергії. Їх у деяких регіонах планують запровадити через кілька тижнів, а саме із 1 жовтня.

Проте споживачів заспокоюють, мовляв, це не означає, що з 1 жовтня вже відключатимуть світло. Відключення почнуться в тому випадку, якщо росія знову атакуватиме енергооб’єкти. Тоді можуть виникнути проблеми з генерацією струму чи його розподілом.

Водночас енергетики прогнозують, що навіть якщо рф не завдаватиме удари по критичній інфраструктурі, уникнути відключень під час пікового навантаження не вдасться.

Підготовка до прийдешньої зими триватиме до жовтня. Ситуація непроста, тому й самі енергетики не можуть точно спрогнозувати, якими будуть відключення світла. Частину дефіциту можуть компенсувати імпортом електроенергії, а частину — відключеннями.

Тому в багатьох областях вже розробили графіки відключень електроенергії. Це не означає, що їх точно застосують, але принаймні є розуміння того, як довго може не бути світла в українських домівках.

Наприклад, у Львівській області запровадять відключення 1 жовтня, але застосовувати їх будуть тільки за розпорядженням Укренерго. Тривалість відключень може становити 2 години підряд і 4 години на добу загалом. А на Полтавщині може бути 6 черг відключень. У Вінницькій області прогнозована тривалість відключень — від 2 до 4 годин поспіль.

Подібна ситуація, за словами енергетиків, у всіх регіонах України. Надалі споживачів мають поінформувати про належність до тієї чи іншої черги та підготувати точні графіки.

Читайте також  Снігопад і мороз стають все більш жорстокими: як уникнути впливу холоду

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело