Українські школи змінили графіки канікул: названо нові дати

Українські школи змінили графіки канікул: названо нові дати

Новий навчальний рік в українських школах розпочався традиційно 1 вересня, а триватиме на місяць довше – до 28 червня 2024 року. Процес навчання у кожній області повністю адаптують відповідно до військової обстановки. Названо нові дати шкільних канікул.

Українські школи працюватимуть у трьох форматах: очне відвідування, онлайн та змішаний. Обласні військові адміністрації та керівництво шкіл прийматимуть рішення про навчальний процес у тій чи іншій школі, пишуть Економічні новини.

Батьки мають право перевести дітей до тієї освітньої установи, яка подобається їм більше.

Графіки канікул будуть однаковими всім учнів. У 2024-му збільшиться не лише кількість “робітників” днів, а й “вихідних”.

Так, восени діти проводитимуть на канікулах період з 23 по 29 жовтня 2023 року, взимку – з 23 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року, навесні – з 25 по 31 березня 2024 року та влітку – з 29 червня по 31 серпня 2024 року.

Для київських першокласників у період з 19 по 25 лютого 2024 року передбачені додаткові тижневі канікули.

Останні дзвінки пролунають в Україні 31 травня. Однак до 28 червня можуть проходити заняття для того, щоб компенсувати освітні втрати. Також проводитиметься атестація та інші заходи, передбачені шкільними адміністраціями.

Українські школярі, які зараз перебувають за кордоном та дистанційно освоюють програму, з 1 вересня проходять лише обов’язковий базовий 6-8-годинний український блок (історія України, українська мова, література, географія – залежно від класу).

Інші основні предмети діти вивчають у місцевих школах. Оцінки, отримані у закордонних школах, потім будуть перенесені до українського табеля.

 

Читайте також  Для більшості дітей навчальний рік вже закінчився

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело